Skip to content

Sayangkan Bini Tinggal-tinggalkan

July 14, 2008

Pasti kita sudah biasa mendengar peri bahasa ini kan!!!

Tapi sejauh mana benarnya? Bagi aku banyak benarnya…terutama di zaman kenaikan harga barang dan keperluan segalanya. Para suami mesti bekerja lebih kreatif untuk mendapat extra income. Untuk itu pastinya tak boleh lah mengadap Astro je kan…kan. Kita perlu berusaha untuk menambah setidak-tidaknya 20% pendapatan bulanan…tapi kalau nasib kita baik boleh terus mengubah corak pendapatan kita.

Tapi masalahnya …ramai para isteri tak percaya kalau suami kerja lebih, keluar malam, outstation dan sebagainya lah…KENAPA YA!!! Isteri-isteri ni tak mahu ke berubah…tak mahu ke dapat extra income…tak mahu ka hidup senang sikit.

Heeee … ni cite kawan aku lah. Dulu bini nya bagi lesen besar .. nak kemana pun ok …bila masa pun ok …tapi masalahnya para suami ni bila isteri ok …10 x keluar, 8 x melencung…2 x je buat kerja …jadi bila hujung bulan bukan dapat extra income tapi income yang ada abis kena sedut. Sebulan ok …dua bulan dah was was …3 bulan dah jadi parah…akhirnya lesen kena tarik bila dah terkantul pada SMS nya.

So bagi aku, kita kaum lelaki kena jujur bila nak cari extra income … 10 x keluar, 2 x nak relax2 ok lah …yang penting hujung bulan mesti ada hasil baru semua orang happy!!!

Duduk umah je tapi duit tak cukup nak bayar tu dan ni pun boleh jadi tekan pada semua…akhirnya macam-macam krisis boleh jadi.

Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: