Skip to content

Terima Kasih Pak Lah…

March 26, 2009

Manusia dihidupkan Allah dan pasti akan dimatikan apabila tiba masanya begitu juga pemimpin datang dan pergi. Setelah Tunku Abdul Rahman, Tun Abdul Razak, Tun Hussein Onn, Tun Mahathir dan kini tiba masanya Abdullah Badawi melepaskan jawatan Perdana Menteri, Malaysia. Pak Lah melepaskan jawatan setelah didesak oleh Tun Mahathir dan sebahagian dari pemimpin UMNO akibat dari keputusan pilihan raya 2008 yang melihat buat pertama kalinya BN tidak mendapat majoriti 2/3. Tempat Pak Lah diganti oleh Timbalanya Najib Tun Razak.

Aku merasakan kegagalan Pak Lah pada pilihanraya yang lepas adalah kerana pasukannya tidak dapat mengikut aspirasi yang dibawa oleh beliau disamping berlaku perubahan dalam struktur Masyarakat Malaysia. Pak Lah membawa dasar keterbukaan berbeza dengan zaman Chedet yang lebih tertutup. Masyarakat Malaysia juga lebih terdedah dengan informasi hasil dari dasar ICT yang diperkenalkan. Malangnya pemimpin-pemimpin BN masih lagi ditakuk lama tidak menyedari bahawa dunia telah berubah dan semakin terbuka, masyarakat juga telah berubah dan berpengetahuan. Sebahagian besar Pemimpin UMNO masih lagi leka dengan projek sana projek sini, duit sana duit sini sehingga terlupa Masyarakat yang mesti dibantu.

Secara peribadi Aku merasakan Pak Lah adalah korban dari perubahan struktur Masyarakat dan Politik tetapi begitulah adat dunia setiap perubahan perlu pengorbanan. Pengorbanan beliau akan hanya dapat dilihat suatu masa akan datang. Suatu hari kita akan melihat segala jasa dan kebaikan Pak Lah.

Aku tidak mahu berbicara soal Korupsi kerana ianya telah berlaku sejak sebelum zaman Pak Lah dan apa jaminan jika Pembangkang mengambil alih TIDAK akan berlaku korupsi. Korupsi telah berlaku sejak beribu tahun dahulu. Ini bukanlah bermakna aku support korupsi..yang berani buat tunggulah balasan dari ALLAH.

Terima kasih Pak Lah. Aku doakan semuga Pak Lah terus sukses dalam hidup dunia dan akhirat….Jasa Mu Tetap Dikenang.

~Terima Kasih~
Lampard – Kampung Chelsea FC
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: