Skip to content

Romantik Kah Aku?

March 30, 2009

Dah masuk angka belasan tahun juga aku mendirikan rumahtangga dengan my belove wife, Balqis.  Alhamdulillah dah dikurniakan putera puteri yang hebat. Sehingga ini kami berjaya mengharungi semua dugaan berkeluarga bak kata perpatah sedangkan lidah lagikan tergigit.

Semalam aku baca majalah Keluarga. Ada artikel menarik yang nak dikongsikan bersama teman-teman. Tajuk artikelnya 8 cara kekalkan sikap romantik.

1. Sentiasa memberi ciuman mesra kepada suami atau isteri terutama ketika mahu keluar rumah biarpun sekadar ciuman di dahi.

Komen : Alhamdulillah aku memang tak pernah tinggal ni sejak hari pertama terutama apabila nak keluar mencari rezeki.

2. Mendakap pasangan ketika mahu keluar rumah atau ketika berada di rumah.

Komen : Aku sering lakukan bila nak outstation dan dalam rumah tu ada jugalah 2-3 kali seminggu tak termasuk pelukan yang special tu.

3. Selalu ucapan perkataan kasih dan sayang kepada isteri.

Komen : Adalah sesekali aku kata sayang, darling, love you dan sebagainya pada waktu-waktu tertentu.

4. Memanggil pasangan gelaran tertentu

Komen : Aku selalu panggil ibu dan sesekali panggil ayang atau darling.

5. Sering bergurau senda dengan pasangan.

Komen : Dalam seminggu tu pasti ada 2-3 kali buat kelakar bodoh ..heee.

6. Berjalan beriringan ketika keluar rumah dan berpegang tangan antara satu sama lain.

Komen : Susah juga nak buat ni bila dah ramai askar. Selalu terlupa tapi bila ingat cepat-cepat jalan bersama-sama dan berpegangan tangan.

7. Mengingati hari istimewa dan membelikan pasangan hadiah.

Komen : Memang tak pernah lupa 2 date..birthday dan ulang tahun perkahwinan…hadiah tu ikut ekonomi. Kalau tak dapat beli awal-awal dah bagi tau dan my wife ok je.

8. Kekalkan amalan tidur bersama

Komen : Rugi oooo tidur asing-asing…heee.

Semuga Aku dapat teruskan semua ni dengan izin Allah..insyallah. Teman-teman macam mana???

~Terima Kasih~
IbnMasir – LepaQ sambil berpiQir
Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: