Skip to content

Tahniah Kepada Najib Tun Razak

April 3, 2009

Tepat jam 10.11 pagi Jawatan Perdana Menteri, Malaysia sah berpindah tangan dari Tun Abdullah Badawi kepada Dato’ Seri Najib Tun Abdul Razak. Ucapan TAHNIAH kepada PM baru dan TERIMA KASIH kepada Pak Lah.

Inilah ketentuan Allah kerana hanya DIA sahaja yang menentukan kerajaan di dunia ini. Allah jugalah yang memilih sesiapa juga yang DIA ingini untuk memerintah sesebuah kerajaan. Dan janji Allah setiap kejadian itu pasti ada sebab dan hikmahnya cuma kita manusia yang tidak dapat melihat. Tun Mahathir sering mengatakan bahawa beliau telah tersalah pilih Pak Lah untuk mengantikannya. Bagi aku siapalah Mahathir kerana sesunggunnya yang mengilhamkan beliau tiada lain Yang Maha Berkuasa ALLAH SWT pasti untuk sebab-sebab tertentu.

Begitu juga dengan Najib yang akhirnya dilantik menjadi PM ke 6 adalah atas kehendak ALLAH juga bukan hanya sekadar kerana kesabarannya. Sebelum ini juga telah berapa ramai Timbalan PM yang tidak berjaya menjadi PM kerana tidak dipilih oleh ALLAH.

Seluruh Dunia pun tahu bahawa ketua Pembangkang Anwar berjuang bersungguh-sungguh untuk menjadi PM Malaysia. 10 tahun dahulu Anwar sudah begitu hampir menjadi PM tetapi ALLAH belum memilih beliau dengan alasan yang semua sudah tahu. Kalau ALLAH menetapkan bahawa suatu hari Anwar akan menjadi PM Malaysia tiada siapa yang akan dapat menghalang tetapi kalau sebaliknya walaupun pun apa yang Anwar buat pasti dia tidak akan menjadi PM. Dan yakinlah semua itu ketentuan ALLAH yang pasti ada HIKMAH disebaliknya.

Syaikh Abdul Qadir Al-Jailani dalam bukunya Menjadi Kekasih ALLAH ada menulis : Semua kejadian telah tertulis. Ketika itu kamu akan melihat bahawa pemberian itu tidak akan diulur mesti sebutir sebelum waktunya. Bahkan mereka tidak akan memberimu sebutir atau sebiji, setetes atau selautan, kecuali dengan izin ALLAH SWT, ketentuan dan ilhamnya kepada hati manusia.

Selamat menjalankan tugas Najib Tun Razak, ingatlah ini Amanah Allah dan jangan kecewakan Agama, Bangsa dan Negara.

~Terima Kasih~
Fahana – Mutiara
Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: