Skip to content

F1 Malaysia 2009 memang power

April 6, 2009

Aku sememangnya peminat perlumbaan F1. Tapi tahun ni aku tak berkesempatan nak ke Sepang jadi hanya menonton di rumah je. Sepanjang penganjuran F1 di Malaysia sudah 5 kali aku menonton F1 secara live di Litar F1 Sepang. Pengalaman melihat secara Live memang berbeza dengan menonton di TV.

Untuk menonton di Litar F1 Sepang Aku mesti membuat persediaan yang rapi terutama jadual dan kederaan untuk pergi kesana jika tidak sudah pasti terperangkap di dalam kesesakan jalanraya. Biasanya Aku akan beli tiket parking yang berhampiran. Aku memang tak berani nak parking sesuka hati kat tepi-tepi jalan dan yang paling malas nak berjalan ber kilometer untuk masuk ke Litar.

Perlumbaan tahun ni memang paling HOT. Dari awal aku dah agak perlumbaan ini pasti lain pada yang lain apabila waktu perlumbaan diubah ke 5 pm. Pada tahun-tahun sebelum ni perlumbaan jam 3 pm dan selalunya hujan lebat akan berlaku selepas perlumbaan. Sebagai peminat aku memang nak tengok perlumbaan macam ni dari sekadar melihat Pemenang di depan dari awal sampai habis perlumbaan tanpa aksi yang menarik..tu kan boring.

J.Button berjaya naik ke podium pertama untuk kali 3 dalam kariernya. Team kegemaran aku BMW Sauber berjaya mendapat podium ke 2 dari strategi yang betul…Nick Heidfeld memang bernasib baik dan beliau dah beberapa kali berjaya dengan strategi begini…Tahun ni F1 dijangka akan jadi lebih menarik kerana tiada pasukan yang favorite. Team baru Brawn-Mercedes, Toyota, McLaren-Mercedes, Ferrari, Bmw Sauber, Renault, William-Toyota mempunyai peluang yang sama.

~Terima Kasih~
Webvideoklip – Lirik-WebvideoKlip
Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: