Skip to content

Make Money Blogging

April 13, 2009

Dalam suasana ekonomi dunia yang tidak menentu semakin ramai pekerja yang kehilangan kerja dan beribu-ribu siswazah yang bigung mencari pekerjaan. Dari data terkini lebih daripada 25,000 orang telah diberhentikan kerja. Pasti ramai yang kebingungan dan mendapat sumber kewangan baru.

Aku rasa sekarang bukan masa yang sesuai untuk mencari pekerjaan tetapi masa yang paling sesuai mencari peluang. Dalam suasana kecelaruan ekonomi ini pasti ada peluang di sana-sini yang boleh kita cari. Dalam sejarah telah banyak cerita kejayaan manusia di masa kegawatan ekonomi. Mereka ini tenang, pandai dan kreatif mencari peluang ketika manusia lain panik dengan keruntuhan ekonomi.

Ramai yang kata online business adalah antara peluang yang terbaik untuk kita menjana pendapatan ketika gawat ni. Ada yang menjual produk atau trading secara online, ada yang offer online service, join affiliate, adsense google dan sebagainya. Ramai juga yang telah membuktikan bahawa online busines boleh memberi penghasilan yang lumayan dan mereka berkongsi cerita melalui seminar-seminar di seluruh pelusuk negara seperti IrfanKhairi.

Di sini aku nak kongsikan satu peluang online yang boleh mengasilkan income tanpa model iaitu menyertai online contest yang memang ada setiap hari local dan international. Pelbagai hadiah disediakan cash, service, produk dan lawatan. Semua hadiah mempunyai nilai ekonomi jadi kenapa kita tidak jadikan ini salah satu sumber income… untuk info terkini tentang contest aku baru set blog baru Semuanya Contest semuga ianya boleh jadi sumber rujukkan. Langkah pertama permulaan untuk seribu langkah kejayaan.

~Terima Kasih~
Zul – Zul’s Blog
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: