Skip to content

Create Favicon cara mudah.

April 21, 2009

Lama juga aku bercita-cita nak tambah Favicon di address blog aku ni, akhirnya hari ni aku ada masa nak meng adjust benda ni. Bagi yang tak tau Favicon ni gambar kecil yang keluar bersama dengan alamat blog kita.

Cara yang aku buat macam simple je.

1. Aku pilih gambar untuk dijadikan Favicon. Aku pilih gambar favorite aku Jendela Nabawi.

2. Gambar yang kita pilih ini aku tukar menjadi Favicon dengan menggunakan Favicon Generator.

3. Favicon yang dah siap ni aku uploadkan ke photobucket untuk dapatkan direct link.
4. Kemudian aku masukkan link kedalam html aku. Caranya aku ikut panduan di blogger buster.
5. Alhamdulillah sukses create Favicon untuk blog Denaihati.

Anda bila lagi??

~Terima Kasih~
CikguPj – Minda CikguPj
Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: