Skip to content

Maksimakan penggunaan TWITTER.

June 19, 2009

TWITTER … dah join ke? Twitter adalah salah satu social networking di dalam dunia cyber yang sangat ngeTOP sekarang. Alhamdulillah aku dah ada lebih 2700 follower dari seluruh dunia. Antara kebaikan Twitter adalah memudahkan komunikasi antara rakan-rakan twitter secara online atau mobile, mendapat trafik untuk blog dan branding untuk jenama produk atau blog.

Obama ketika berkempen untuk Pemilihan Presiden U.S menggunakan Twitter secara maksimum. Ketika itu Obama mempunyai follower paling ramai tapi sekarang telah diambil alih oleh pelakon Asthon Kutcher.

Tapi tahukah ANDA bahawa lebih dari 80% ahli Twitter tidak menggunakan Twitter setelah mendaftar. Sebenarnya banyak tool yang boleh digunakan supaya kita boleh menggunakan Twitter secara automatik seperti menggunakan TwitterFeed yang boleh tweet kan setiap posting di blog kita secara automatik di Twitter. Dengan satu akaun TwitterFeed kita boleh daftar seberapa banyak pun blog yang ada dan TwitterFeed akan secara automatik postkan setiap posting kita di Twitter.

Selain TwitterFeed, kita juga boleh gunakan Magpie untuk promosi blog kita secara automatik. Apa yang perlu join Magpie dan kemudian klik promote untuk masukkan promosi ANDA. Promosi itu akan di tweet di Twitter setiap 3 atau 8 jam mengikut pilihan kita.

Cara join Twitter di Twitter dan gunakan TwitterFeed dan Magpie untuk tweet secara automatik jadi kita tidak akan termasuk 80% ahli Twitter yang tak menggunakan Twitter.

Kepada yang nak buat duit online menggunakan Twitter pun boleh di Buat Duit dengan Twitter.

~Terima Kasih~
World of Azizwan
Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: