Skip to content

Kuasa Password yang boleh menjadikan kita JUTAWAN.

August 19, 2009

Apabila kita ada cita-cita yang nak dicapai maka Pakar Motivasi nasihatkan kita antaranya :

1. Letakan gambar apa yang kita cita-citakan itu di tempat yang kita boleh lihat setiap hari.
2. Setiap hari ambil masa 2 minit untuk fikir dan bayangkan bahawa kita telah mencapai apa yang kita cita-citakan itu.
3. Tuliskan cita-cita kita sebanyak 100 kali berulang-ulang setiap hari.

Contohnya jika kita ingin memandu kereta BMW 5series modal terbaru maka hendaklah kita melihat gambar kereta idaman kita, bayangkan selama 2 minit yang kita sedang memandu kereta idaman dan tuliskan di atas kertas berulang-ulang sebanyak 100 kali dan lakukan setiap hari. Tujuannya adalah untuk memasukan cita-cita kita itu ke dalam Minda Separa Sedar yang tidak pernah tidur. Kuasa Minda Separa Sedar yang menguasai 90% pemikiran kita sangat menakjubkan sekiranya kita pandai menggunakannya.

Aku nak cadangkan suatu lagi cara yang sangat praktikal yang boleh kita menyimpan cita-cita ke dalam Minda Separa Sedar. Cuba kita ingat satu hari berapa kali kita LOG IN ke dalam akaun samada akaun online banking, affiliate programmes, akaun blog, email, youtube, twitter, facebook, myspace dan sebagainya….BERAPA KALI AGAKNYA??? Selalunya kita gunakan nama, tarikh lahir, no hp, nama mak we/pak we dan sebagainya sebagai password untuk LOG IN sesuatu akaun.

APA KATA mulai hari ini kita tukar password kita kepada cita-cita kita contohnya “NAKKAYA, MATIBERIMAN, JADIJUTAWAN, MASUKSYURGA, SUKABMW” dan sebagainya mengikut cita-cita kita. Kalau nak lebih selamat tukarlah A=4, I=1 dan E=3. Bayangkan kalau 100 kali kita LOG IN sehari maka 100 kali lah kita taip cita-cita kita dan insyallah ianya akan disimpan ke dalam Minda Separa Sedar.

Daripada pengalaman aku kita PASTI AKAN DAPAT apa juga yang kita simpan dalam Minda Separa Sedar cuma masa yang akan menentukan..lagi pun kejayaan tak datang sekelip mata. Kalau tak percaya buatlah selama 1 TAHUN tanpa berhenti dan rasakanlah hasilnya sendiri….kalau dah berjaya jangan lupa INFAQ ke Sekolah Agama GHUFRAN ya!!!

Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: