Skip to content

Ada yang sensitif guna perkataan SELSEMA BABI

August 26, 2009

Aku terbaca komen yang menarik untuk kita bahaskankepada teman-teman yang berminat. Komen ini tanpa nama hanya menggunakan Anonymous :

fxxk off! apa itu selsema babi? u only fxxking stupid macam babi… WHO (World Health Organization) already declared this virus is no longer because of pig. macam tu pun u tak faham…. u la baru bodoh macam babi!!! babi!! plz la… the whole world is called this as H1N1.. not sure u r outdated or u r live in ur own world… buang maka aje… lagi pun, doctor yang mana told u that is have medicine to anti H1N1? usahlah guna tak tau ubat babi apa tu untuk tipu orang… kalau u suka berdosa, itu u punya pasal… jgn la susahkan orang lain… babi!!

Dan ini jawaban dari owner blog tersebut :

Anon sungguh beremosi sekali tapi sayangNYa hanya guna ANON…sememangnya WHO mengunakan H1N1 tetapi majoriti masyarakat masih tidak faham apa itu H1N1…kenapa sensitif sangat dengan selsema BABI…kalau dulu selsema BURUNG tapi kita masih lagi makan AYAM…jadi kenapa mesti sensitif??? Kalau anon tidak percaya dengan Habbatus Sauda ada ramai diluar sana yang tahu apa itu Habbatus sauda pasti yakin dengan Habbatus Sauda…maaf kiranya entri ini menggangu ANON….

Komen aku daripada pendengar di radio IKIM.fm dan beberapa radio yang lain sememangnya masyarakat masih tidak begitu faham lagi H1N1 ni dan mereka lebih selesa dengan perkataan Selsema Babi tapi implikasinya masyarakat masih bersangka bahawa Selsema Babi ini dari Babi sehingga ada yang menelefon dengan penuh emosi bertanyakan kenapa tak dibunuh sahaja babi-babi yang ada tu…

Bagi aku perkataan Selsema Babi ini juga tidak ada bezanya dengan perkataan Selsema Burung tetapi ianya telah di POLITIK kan sehingaa ada yang menjadi begitu sensitif apabila ada yang masih menggunakan perkataan Selsema Babi….

Apa pandangan TEMAN-TEMAN BLOGGER……

Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: