Skip to content

Gempa bumi Indonesia Kebetulan atau BENCANA dari ALLAH

October 2, 2009

1. Pada 8/11/2008 Amrozi, Ali Gufron dan Imam Samudra telah dihukum tembah sampai mati oleh Pemerintah Indonesia kerana didapati bersalah mengebom pusat hiburan di Bali.

2. 17/11/2008 – Empat orang terbunuh, ratusan buah rumah musnah dan ribuan penduduk lari ke kawasan lapang apabila satu gempa bumi kuat berukuran 7.5 pada skala Richter melanda kawasan perairan dekat Pulau Sulawesi, timur Indonesia awal hari ini.

3. 12/2/2009 – Sekurang-kurangnya 49 orang cedera apabila satu gempa bumi kuat menggegarkan kawasan berhampiran Kepulauan Talaud, ke utara Pulau Sulawesi, Indonesia hari ini.

4. 8/8/2009 – Ibrohim Alias bersama beberapa teman telah ditembak di rumah setelah bertempur dengan Polis Indonesia. Mereka dikatakan terlibat dengan pengeboman Hotel JW Marriott dan Ritz-Carlton.

5. 16/8/2009 – Seramai tujuh orang cedera selepas gempa bumi kuat berukuran 6.9 pada skala Richter menggegarkan barat Sumatera, Indonesia hari ini, kata seorang pegawai.

6. 2/9/2009 – Beberapa lokasi di Jakarta dan Jawa Barat digegar gempa bumi yang berukuran 7.3 pada skala richter melanda Tasikmalaya dekat Bandung. Dan sehingga kini 78 orang dilaporkan terbunuh dan lebih 50 orang lagi dipercayai masih tertimbus dan kemungkinan besar dipercayai telah mati. Akibat gempa bumi ini juga 88,000 orang dipercayai hilang tempat tinggal berikutan 54,000 buah rumah dan bangunan rosak teruk dalam kejadian itu.

7. 17/9/2009 – Kematian Noordin Mat Top hari ini membawa kepada berakhirnya pemburuan ke atas pengganas No. 1 di Asia itu selama lebih enam tahun, selepas dia terjebak dengan beberapa siri pengeboman dan keganasan di republik ini. 

8. 30/9/2009 – Gempa bumi kuat yang berlaku berhampiran bandar Padang di Sumatera semalam sudah meragut 200 nyawa dengan ribuan lagi mangsa tertimbus di bawah runtuhan. Jurucakap agensi bencana Indonesia, Priyadi Kardono, menyatakan angka korban gempa bumi berukuran 7.6 pada skala Richter itu kini ialah di antara 100 hingga 200 orang.

Aku buat sikit analisa kejadian gempa bumi di Indonesia dan Operasi membenteras Penganas Islam. Samada secara kebetulan atau memang sudah ditakdir oleh Allah kejadian gempa bumi yang mengorbankan ramai manusia yang tidak berdosa berlaku setelah Pemerintah Indonesia menghukum atau menembak mereka yang dilabel sebagai Penganas. Jenazah Noordin M Top masih belum pun dikebumikan.

Aku berada di Indonesia ketika Amrozi dan teman-teman dihukum tembak sampai mati. Kubur mereka diziarahi beribu-ribu orang dan katanya harum bak kasturi. Semuga semua Roh yang terkorban samada ditembak atau ditimpa runtuhan bagunan ditempatkan bersama mereka yang beriman dan semuga Allah mengampunkan dosa mereka.

Firman Allah swt  : “Semua yang ada di bumi itu akan binasa, tetapi wajah Tuhanmu yang memiliki kebesaran dan kemuliaan tetap kekal. Maka nikmat Tuhanmu yang manakah kamu dustakan?” Ar-Rahman : 26-28

Iklan : Cubalah keberkesanan MINYAK DARA HABBATUS SAUDA kami yang diproses dari perahan pertama menggunakan ORGANIC COLD PRESS serta dikawal mutu pengeluarannya sila klik @ PESANAN dan kepada yang nak jadi agen klik @ Rakan Usahawan SaudaCare atau sms dengan menaip ANSAR INFO hantar ke 36553.

~Terima Kasih~
Precious – Weblog Popular 1Malaysia
Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: