Skip to content

Dapat Duit dari Twitter

December 17, 2009

Entri sebelum ini cerita Denaihati keluar duit kepada yang setia bersama blog ini tapi kali ini cerita Dapat DUIT. Aku sekarang sedang mencuba konsep perniagaan tradisional dalam dunia blog. Contohnya jika kita berniaga warong pasti perlukan modal untuk beli bahan mentah bagi menghasilkan masakan dan kemudian dijual untuk mendapat keuntungan. Dalam dunia blog aku tukarkan modal dalam bentuk contest dan insentif dengan harapan dan izin Allah aku akan mendapat keuntungan. Bayangkan berapa banyak GOOGLE bayar untuk program adsense setiap hari tetapi masih membuat keuntungan setiap tahun.

Alhamdulillah aku dah boleh cash out pendapatan daripada program buat duit dari Twitter iaitu Churp Churp sebanyak RM112.37. Kepada yang belum join bagus join tapi kalau ada program referral lagi canggihkan. Selain daripada Churp Churp aku juga join Sponsored Tweet. Konsepnya sama seperti Churp Churp cuma lebih canggih sebab cover satu dunia dan income aku pun dah 3 kali masuk. Kepada yang belum join jom ramai-ramai serbu Sponsored Tweet, aku tengok John Chow pun promote abis program ni. Selain daripada itu aku juga join buat duit dari Twitter di RevTwt, Twivert dan Twittad (kalau nak join semuanya free). Kepada teman-teman yang bigung nak menambah follower joom join TwitterViral free dan boleh tahan efektif. Aku pun ada juga buat simple blog tentang Twitter @ Make Money From Twitter.

Alhamdulillah aku juga Dapat Duit daripada program DapatWang. Sehingga hari ini telah menghasilkan pendapatan lebih RM800 sejak 29/10/09. Daripada awal aku memang sudah bersedia untuk GAGAL apabila join program DapatWang. Kepada yang Hidup Berani Untuk Gagal jom join DapatWang. Ramai juga yang join Berani Gagal Network tetapi majoriti kecundang diawal perjuangan. Bisnis begitulah.

Aku sedang survey beberapa program buat duit secara online untuk projek 2010 selain daripada beberapa program online income yang aku dah turut serta sebelum ini. Kalau nak tahu apa projek baru next year jangan lupa follow twitter @Denaihati dan Facebook @Denaihati. Kejayaan tidak akan tercapai bila kita bekerja sendirian. Semuga kita berjaya bersama, Salam Maal Hijrah.

Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: