Skip to content

Buat Duit dengan Sponsored Tweets

December 25, 2009

Banyak sungguh pemintaan minta aku cerita lebih terperinci al kisah buat duit dengan Sponsored Tweets. Kalau tak silap aku join sebulan yang lepas melalui Zul’s Blog. Aku jadi bersemangat apabila aku tengok JohnChow (Jutawan Online) pun promosi Sponsored Tweets.

1. Syarat utama untuk join mesti mempunyai lebih 100 twitter follower, akaun twitter berusia lebih 60 hari dan mempunyai lebih 100 twitter update.
2. Sebelum Sign Up pastikan ANDA login akaun Twitter. Setelah login akaun Twitter ANDA boleh terus Sign Up dan link kan Sponsored Tweets dengan akaun Twitter.
3. Setelah Sign Up terus klik My Accout dan update informasi supaya akaun Sponsored Tweets boleh menghasilkan Duit secepat mungkin.
a. Ubahkan nilai per tweet mengikut cadangan (nilai untuk aku sekarang USD5.93 per tweet).
b. Pilih 1 daripada 9 katogeri yang bersesuaian dengan ANDA.
c. Yang paling penting pilih KEYWORDS sebanyak boleh kerana iklan yang akan dikirim untuk ANDA re tweetkan adalah bergantung kepada pilihan KEYWORDS. Berikut adalah KEYWORDS pilihan aku : movie, music, forex, medical, automobile, investment, mobile, food, sport, fashion, health, computer, business, travel, marketing, technology (boleh diubah bila-bila masa).

Setelah updatekan detail apa yang perlu hanya tunggu rezeki datang. Apabila ada iklan yang sesuai dengan KEYWORDS maka Sponsored Tweets akan maklumkan untuk ANDA re tweet kepada follower. Ada yang tanya apakah perlu follower yang ramai daripada luar negara. Jawapan YA jika ANDA bersungguh-sungguh untuk Buat Duit dengan Twitter dan TIDAK jika hanya untuk bersosial. Untuk dapat Twitter follower secara percuma klik twitter free dan twitterviral

ANDA boleh Buat Duit tambahan dengan Sponsored Tweets dengan mempromosi link affiliate ANDA kepada teman-teman yang berminat. Sponsored Tweets ni lebih kurang Churp Churp cuma kelebihannya lebih International. Jom join @ Sponsored Tweets. Sebenarnya ada banyak lagi peluang Buat Duit dengan Twitter seperti Ad.ly (Nilai akaun twitter aku USD16 per tweet), BeaMagpie dan lain-lain. Semuanya daftar percuma. SELAMAT MENCUBA dan HIDUP BERANI UNTUK GAGAL untuk BERJAYA.

@ 10 Tips untuk sukses Sponsored Tweets : Make Money from Sponsored Tweets.
@ Ulama Hadith menganjurkan Umat Islam mengikut Sunah Nabi Muhamad saw berpuasa pada 9 dan 10 Hijrah (26 dan 27/12/09) dan ganjarannya terhapuslah dosa-dosa kecil setahun yang lepas.

No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: